یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفرههای ایرانی، گفت: برخی از عادتهای غذایی نادرست منجر به بیماریهای قلبی و عروقی و گوارشی میشود. مریم نوابزاده گفت: عادت غذایی ایرانیان نیز همانند دیگر ابعاد زندگی آنها، ترکیبی از سنت و مدرنیسم است، این رفتار غذایی که نه از […]
یک پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با اشاره به اشتباهات رایج در سفرههای ایرانی، گفت: برخی از عادتهای غذایی نادرست منجر به بیماریهای قلبی و عروقی و گوارشی میشود.
مریم نوابزاده گفت: عادت غذایی ایرانیان نیز همانند دیگر ابعاد زندگی آنها، ترکیبی از سنت و مدرنیسم است، این رفتار غذایی که نه از مواهب سنت برخوردار است و نه از منافع غذاهای مدرن- البته معایب و آفتهای هر دو را هم دارد- باعث شده بیماریهای قلبی و عروقی و گوارشی و بدنهای چاق ارمغان این وضعیت برای ایرانیان باشد.
زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی
نوابزاده گفت: هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید میکنند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغمزا هستند. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویهها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف کنید.
خوردن ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی
وی افزود: مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعات طب سنتی به حساب میآید. طبق گفته حکما، مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی علاوه بر اینکه تولید بلغم میکند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد بروز لک و پیس میشود.
حذف سبزی از سفره و جایگزینی سالاد
نواب ادامه داد: طبع اغلب سبزیها گرم است و به هضم غذا بسیار کمک میکنند. سبزیها سرشار از مواد معدنی و ویتامین هستند، همچنین به علت دارا بودن فیبر، مانع یبوست میشود، اما سالاد بر خلاف سبزی، طبع سردی دارد و هضم غذا را (برخلاف تصور مردم) مختل میکند.
خوردن زیاد عدسی
این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با بیان اینکه عدس غذایی سودازاست و مصرف زیاد آن موجب بروز و افزایش غلظت خون میشود، اظهار کرد: متاسفانه امروزه شاهد آن هستیم که به علت تبلیغات زیاد در رابطه با خونساز بودن عدس، مردم سایر حبوبات را کنار گذاشته و عدس را بیش از سایر حبوبات مصرف میکنند.
مصرف پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه
نواب زاده ادامه داد: مصرف پنیر به تنهایی بسیار مضر بوده و بلغمزاست. خوردن پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بیحالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن میگردد. وی گفت: غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم میشناسد، بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف میکنیم، باید همراه آن نیز فسفر مصرف کنیم، در غیر اینصورت، غده پاراتیروئید، فسفر را از مغز برمیدارد که موجب کندذهنی میشود.
وی افزود: بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلاحات آن(گردو، زیره، سیاهدانه و آویشن) بوده، زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید در هنگام شب صورت میگیرد.
حذف سرکه از غذا
این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی گفت: حذف سرکه یکی از ظلمهایی است که توسط گروهی از پزشکان دامنزده شده است. نوابزاده اظهار کرد: سرکه در طب سنتی به عنوان یک حملکننده (Carrier) محسوب میشود. حمل کننده مادهای است که داروها را جهت مصرف به اعضای مورد نیاز میرساند.
تنوعخواری و مصرف اقلام متعدد در یک وعده غذایی
وی تصریح کرد: چنین شیوه غذا خوردن، موجب به هم خوردن تنظیم گوارش شده و بسیار مضر است. زمانی که چند ماده غذایی متنوع را در یک وعده میل میکنید، آنزیمهای هاضمه دچار سردرگمی و اختلال شده و هضم غذا ناقص خواهد شد، زیرا مواد غذایی متفاوت، زمان هضم متفاوتی با یکدیگر دارند. در نتیجه از ترکیب این مواد، اخلاط فاسد در بدن تولید میشود.
وعده غذایی ظهر
وی گفت: از نظر طب سنتی وعده غذایی ظهر، مضر بوده و بلغم و سودا را در بدن زیاد میکند و سبب غلظت خون میشود. نواب زاده افزود: ترک وعده نهار موجب تقویت ایمنی بدن، تناسب اندام، حفظ تعادل مزاج و رفع بیماریها میشود. وی یادآورشد: گرمترین زمان در طول روز، ظهر است که بهترین کار در آن ساعات، سرد کردن بدن است، نه خوردن غذا. در طب سنتی توصیه شده که انرژی بدن در زمان ظهر از خواب قیلوله تامین شود.
عدم مصرف صحیح آجیل
این پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی گفت: آجیل برای کاهش چربی، غلظت خون، سلامت قلب، سلامت کبد و افزایش کارکرد مغز بینهایت مفید و لازم است. طبق تحقیقات مصرف روزانه یک مشت آجیل، بین ۵ تا ۱۵ سال به طول عمر انسان میافزاید. نوابزاده اظهار کرد: مصرف حداقل ۷ عدد بادام در روز(البته به شرطی که به صورت تازه از پوست در آید) در جهت پاکسازی کبد و تقویت استخوانها، رشد قدی اطفال و افزایش ضریب هوشی و حافظه توصیه شده است.
وی ادامه داد: بهترین نوع آجیل، ۴ مغز گردو، بادام، فندق و پسته است که ۴ برابر گوشت انرژی دارد و تمام ۲۰ نوع پروتئین مورد نیاز بدن را تامین میکند. توصیه میشود ۴ مغز را هفتهای یک بار درست کرده، به صورت پودر در آورده و در یک ظرف در بسته نگهداری نمایید. ۴ مغز به عنوان یک غذای بسیار عالی برای کودکان در حال رشد است.
عدم مصرف صحیح ادویهجات
پزشک و محقق طب اسلامی – ایرانی با بیان اینکه باور غلط دیگر مضر بودن ادویهجات برای کبد است، گفت: تنها مورد احتیاط ادویه، افراد صفراوی است.
نوابزاده افزود: مصرف ادویه با غذا موجب فعال شدن کبد و کارکرد منظم دستگاه گوارش خواهد شد. وی ادامه داد: مصرف مداوم و بلند مدت ادویه، بلغم و سودا نا بجای بدن را کاهش داده و در تخفیف و درمان بیماریهای ناشی از بلغم و سودا بسیار موثر است. بیماریهایی مثل آرتروز، درد مفاصل، نفخ معده، کاهش حافظه، صرع، شب ادراری، عفونتهای زنانه، افسردگی و … میشود.
منبع: ایسنا
سلام .چشم! خواندیم و مفید بود.تشکر می کنیم.
میلیاردری که بابت ثروتمند بودن خوشحال نیست
مدیر شرکت علی بابا از سختی های تبدیل شدن به ثروتمندترین چینی می گوید.
جک ما (Jack Ma)، مدیر شرکت چینی علی بابا (Alibaba) که پس از عرضه سهام این شرکت در بازار سهام آمریکا به ثروتمندترین فرد چین تبدیل شده در مصاحبه ای با شبکه سی ان بی سی (CNBC) به سختی های ثروتمند بودن اشاره کرده است. آقای جک ما گفته که ثروتمند شدن برای او همراه با شهرت و مسئولیت زیاد بوده و به همین خاطر او سختی زیادی را متحمل شده است. به اعتقاد بنیانگذار وبسایت عمده فروشی علی بابا، هنگامی که شما بسیار ثروتمند می شوید انتظارات دیگران از شما تغییر می کند اما شما باید همچنان تلاش کنید که خودتان باشید. او همچنین احساس می کند از زمانی که ثروتمند شده رفتار مردم در خیابان با او تغییر کرده و همچنین بسیاری از افراد به خاطر ثروتش با او معاشرت می کنند. آقای ما همچنین گفته که در ابتدا انتظار نداشته که بابت شرکت علی بابا بسیار ثروتمند شود بلکه تنها می خواسته که به یک فعال اقتصادی محترم تبدیل شود.
ثروت آقای جک ما اکنون به 19.5 میلیارد دلار رسیده و او قصد دارد مانند برخی از دیگر ثروتمندان مشهور از جمله بیل گیتس، برخی از ثروتش را به امور خیریه اختصاص دهد.
مواد غذایی مفید برای ترک سیگار
در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان كشتار را در میان انواع سرطان ها ( بدون در نظر گرفتن سرطان پوست ) به خود اختصاص داده است.
از آنجایی كه تمام افراد درگیر با این بیماری جمعیت دودی هستند ( سیگاری ها ) و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدی برخوردار است، بر آن شدیم تا راهكارهایی را برای ترک سیگار به شما توصیه كنیم، زیرا استعمال دخانیات ، نه تنها مضرات فردی را به دنبال خواهد داشت، بلكه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری نیز جزو جمعیت در معرض خطر به شمار می آیند.
اگر تصمیم به ترک سیگار گرفته اید، از برخی مواد غذایی كه ممكن است وابستگی شدید شما را به دود سیگار كاهش دهد ، استفاده كنید :
جو دوسر : مفید برای ترک سیگار
خوردن جو دوسر و فرآورده های آن ممكن است به شما برای ترک سیگار و رهایی از اعتیاد به نیكوتین كمك كند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین B1 ( چیزی كه برای آرامش اعصاب و روان ضروری است)، ویتامین های E و C و سایر املاح است. در آزمایشی كه در یك جمعیت 13 نفره در هند، انجام گرفته بود، مشاهده شد 5 نفر از آنهایی كه از جو دوسر استفاده كرده بوند به كلی سیگار را ترک كردند و در 7 نفر ، تعداد سیگاری كه دود می كردند به نصف كاهش یافته و فقط یك نفر بود كه مصرف جو دوسر در او تغییری ایجاد نكرده بود (مقاوم به هر نوع درمان)!!
نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یك ماده موثر در ترک سیگار به سیگار بود.
اسفناج غذایی موثر در ترک سیگار
یکی دیگر از مواد غذایی موثر در ترک سیگار اسفناج است.اسفناج و برگ چغندر حاوی اسید فولیك، ویتامینC ، بتاكاروتن و قند هستند كه به دلیل قلیایی كردن محیط بدن در ترک سیگار موثرند. اثر این مواد به این شكل است كه میزان ماده اعتیاد آور نیكوتین را در بدن تا مدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه نیاز شخص به مصرف نیكوتین را كاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی كه محیط بدن را قلیایی می كنند ، در ترک سیگار مفید هستند.
كشمش ، انجیر خشک و بادام
این مواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند ، بنابراین تمایل به سیگار را كم كرده، در نتیجه ترک سیگار را راحت تر خواهند كرد. بنابراین اگر مقداری آجیل در جیب خود بگذارید ، هر بار كه به قصد سیگار، دست در جیب می كنید كشمش، انجیر خشک و بادام به جای سیگار در آورید.
جوش شیرین
جوش شیرین در واقع یك ماده قلیایی است كه قادر است میل به سیگار را از بین ببرد. در آزمونی كه توسط دكتر داوتن انجام شد، این نتیجه به دست آمد : عده ای از سیگاری ها كه از جوش شیرین استفاده كرده بودند پس از 5 هفته به طور كلی سیگار را ترک كردند. اما از آنجایی كه جوش شیرین ماده ای است كه از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین B1 در بدن است، مصرف آن توصیه نمی شود.
سیر
امروزه سیر ، اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است كه دارای ماده ضد باكتری و مواد فرار گوگرد و سیلیس و ید می باشد. سیر دارای خواص ضد عفونی كننده بی شمار بوده كه از عفونت های تنفسی و مشكلات احتمالی به شدت جلوگیری می كند.
ولی مصرف سیر به افرادی كه مشكلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می كنند یا از ناراحتی های پوستی رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توانند از پودر سیر استفاده كنند.
شاه تره
عرق شاه تره كه در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی ، نوشیدنی گوارایی محسوب می شود. مدر بوده و ضد كمبود ویتامین C است ( مشكلی كه افراد سیگاری به طور قطع با آن رو به رو هستند ). اشتها آور است و به تصفیه خون كمك می كند.
در اینجا بهتر است به ذكر موادی بپردازیم كه دارای خاصیت عكس بوده و تمایل به كشیدن سیگار را افزایش می دهند:
-مواد غذایی نظیر گوشت كه ادرار را بیشتر اسیدی می كنند، باعث از دست دادن سریع نیكوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز، سوسیس و كالباس ، غذاهای كنسروی شده، غذاهای پخته شده در ماكروویو، الكل ، جگر ، دل و قلوه ، سیرابی ، جوانه گندم ، عدس ، جوجه ، تخم مرغ ، پنیر ، بادام زمینی ، گردو و قهوه اشاره كرد.
-توتون یك عامل محرك سرطان است و ترک كردن سیگار همیشه مهم ترین عامل موثر برای جلوگیری از سرطان ریه است و رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما كمك می كند تا خطرات احتمالی كه در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است، تعدیل كنید. مهم ترین و موثرترین مواد غذایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه شامل سبزی های برگ سبز تیره ، هویج، فرآورده های دانه سویا، میوه های تازه ، ماهی های تازه و چرب است.
-گوشت قرمز، سوسیس و كالباس ، غذاهای كنسروی شده، غذاهای پخته شده در ماكروویو، الكل ، جگر ، دل و قلوه ، سیرابی ، جوانه گندم ، عدس ، جوجه ، تخم مرغ ، پنیر ، بادام زمینی ، گردو و قهوه تمایل به كشیدن سیگار را افزایش می دهند.
سبزی های برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان به شمار می آیند. بنابراین از خوردن برگ های سبز تیره كاهو به دلیل خشن بودن، صرف نظر نكنید، زیرا حاوی مواد مغذی بی شماری نسبت به برگ های سبز روشن هستند.
چای سبز از دیگر مواد غذایی بسیار مفید در جلوگیری از سرطان ریه به شمار می آید، چنانچه در ژاپن حتی بین اشخاص معتاد به سیگار، تعداد سرطان ریه كمتر از سایر كشورها ( نظیر كشورهای اروپایی و آمریكا ) است.
سبزی خوردن به خصوص ترب، تره، پیازچه و … بسیار مفید و سودمند هستند و علاوه بر داشتن فیبر و ویتامین C ، دارای مواد ضد میكروب نیز هستند. مواد غذایی كه دارای اسید فولیك هستند ، مقاومت سلول ها را در برابر سرطان ریه افزایش می دهند، بنابراین دانشمندان توصیه می كنند برای مبارزه با سرطان ریه تا جایی که می توانید بیشتر از این خوراكی ها استفاده كنید :
اسفناج ، كلم برگ ، شلغم ، برگ چغندر ، كلم بروكلی ، كلم بروكسل ، لوبیای خشك و دانه سویا. انگور و انار ، دو میوه بسیار موثر و مفید برای حفظ سلامت بدن به شمار می آیند و در واقع یك داروخانه طبیعی محسوب می شوند. برای اعصاب مفیدند و به پاكسازی خون کمک می کنند.
در پایان بهتر است به نقش بسیار چشمگیر هویج اشاره کنیم . اگر حداقل هفته ای دو بار یك عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممكن است احتمال ابتلا به سرطان ریه 60 درصد كاهش یابد و اگر بیش از یك بار در هفته یك لیوان كلم بروكلی خام خورده شود، ابتلا به سرطان ریه 70 درصد كاهش می یابد و اگر بیش از یك بار در هفته یك لیوان اسفناج خام خورده شود، 40 درصد احتمال ابتلا به این نوع سرطان كاهش می یابد.
امید است به عنوان اولین اصل برای تضمین سلامتی خود و كسانی كه دوستشان دارید و در كنار شما زندگی می كنند کشیدن سیگار را ترک کنید ، تغذیه سالم و مناسبی را در پیش بگیرید، آب سالم بنوشید و به ورزش كردن بپردازید .
ممنون ،استفاده کردیم،فقط مورد حذف سبزی وجایگزینی سالاد رو لطفاً اصلاح کنید چون توضیحش با عنوان نمیخوره
11 دلیلی که شیر دیگر یک غذای جادویی نیست
دانش > پزشکی – پژوهشی تازه نشان میدهد که شیر آنقدرها هم برای افراد بالغ جادویی نیست و حتی نوشیدن سه لیوان شیر در یک روز میتواند برای سلامتی بزرگسالان مضر باشد.
شیر همیشه یک نوشیدنی سالم قلمداد شده است. این نوشیدنی علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی همچون فسفر و کلسیم، بهعنوان یک ماده غذایی غنی در گروه مواد غذایی ضروری قرار گرفته و گمان همه بر این است که مصرف روزانه یک لیوان از این ماده سفید، استخوانها را محکم میکند.
اما به گزارش تلگراف، پژوهشی تازه نشان میدهد افرادی که روزی سه لیوان یا بیشتر شیر مصرف میکنند، دو تا سه برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر مرگ زودرس قرار دارند.
بهرغم اینکه کارشناسان بهداشت عمومی به هیچکس توصیه نمیکنند که مصرف محصولات لبنی را متوقف کنند، از دید برخی کارشناسان مانند دکتر لوییس لوی از سازمان بهداشت عمومی انگلیس، دلایل زیادی وجود دارند مبنی بر اینکه شیر دیگر آن غذای بسیار مفیدی که ما فکر میکردیم نیست.
1- نوشیدن شیر از شکستن استخوان جلوگیری نمیکند.
این پژوهش که به مدت 20 سال روی 61 هزار زن و 45 هزار مرد انجام شده بود، نشان میدهد که هیچگونه کاهشی در شکستگی استخوان برای افرادی که بیشترین میزان شیر را مصرف میکنند، وجود ندارد.
2- شیر میتواند مشکلات قلبی را افزایش دهد.
برخی از پژوهشگران بر این باورند که چربی موجود در شیر میتواند خطر حمله قلبی را افزایش دهد؛ اما محصولات لبنی کمچرب مثل پنیر و ماست میتواند اثرات مفیدتری نسبت به شیر داشته باشند.
3- نوشیدن شیر در بزرگسالان بههیچوجه لازم نیست.
پروفسور جاناتان بروستوف، مسئول بخش حساسیتها و تحمل غذایی کینگز کالج لندن میگوید که بدن انسان برای این برنامهریزی نشده که بعد از دوران کودکی شیر بنوشد: «تنها در غرب اروپا است که انسانها بهعنوان فرد بالغ میتوانند شیر را تحملکنند که آنهم به لطف یک جهش ژنتیکی است. ما انسانها به شیر در رژیم غذاییمان نیاز نداریم و بدون آن، هیچیک از ویتامینها و مواد مغذی ضروری را از دست نخواهیم داد. حیوانات هم بعدازاینکه از پستان مادر گرفته شدند، شیر نمینوشند. شما میتوانید کلسیم و ویتامینهای موجود در شیر را در رژیمهای غذایی دیگر و یا به کمک خوردن قرص کلسیم به دست بیاورید».
4- شیر نفخ میآورد.
پروفسور بروستوف میگوید: «بعد از دوران شیرخوارگی توانایی افراد برای هضم قند شیر رو به کاهش میرود؛ و اگر شما نتوانید قندهای شیر را هضم کنید، با توجه به اینکه قندها تمایل به تخمیر در معده دارند، مقدار بسیار اندکی از مخمر برای روده شما باقی میماند. علت نفخی که بعد از مصرف زیاد شکلات دامنگیر شما میشود هم همین است».
5- شیر منجر به سستی و بیحالی میشود.
طبق گفته پروفسور بروستوف، بسیاری از بیماران او، زمانی که شیر را از رژیم غذایی خود حذف کردند، به کاهش سستی اشاره کردهاند.: «من بیمارانی داشتم که وقتی هر چیز دیگری را امتحان میکردند و نتیجه نمیگرفتند؛ من به آنها میگفتم که شیر را کاملاً کنار بگذارند و حال میگویند که بینیام بهتر احساس میکند و معدهام بهتر کار میکند».
6- شیر میتواند آکنه ایجاد کند.
به استناد پژوهشی که در سال 2007 / 1386 در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد انجام شده، ارتباط آشکاری بین نوشیدن مرتب شیر و ابتلا به آکنه وجود دارد. این پژوهش نشان داده که خوردن غذاهایی با گلایسامیک و نوشیدن شیر نهتنها آکنه را بدتر میکند، بلکه در برخی موارد خود حتی عامل ایجاد آن است.
شاید مارگارت تاچر وقتی در سال 1971 / 1360 عرضه شیر رایگان را در مدرسههای ابتدایی لغو کرد (و به همین دلیل از سوی مردم، “شیر دزد” لقب گرفت)، در حق آن کودکان لطف هم کرده باشد!
7- شیر خامهای هورمونهای شما را به هم میریزد.
همان پژوهشی که ارتباط مصرف شیر و آکنه را برملا کرد، نشان داد آنهایی که شیرهای پر خامه گرفته مینوشند، 44 درصد بیش از دیگران با خطر لکهای پوستی مواجه میشوند. گمان بر این است که پردازش صنعتی شیر سطوح هورمونها را در این نوشیدنی افزایش میدهد که بهنوبه خود، افراد مبتلا به آکنه را هم میآزارد.
8- شیر میتواند منجر به سرفه شود.
زمان نوشیدن شیر، برخی از افراد احساس میکنند که گلویشان با مخاط ضخیمی پر میشود و منجر به آبریزش بینی و سرفه میشود. دمای پایین شیری که داخل یخچال نگهداری شده میتواند منجر به سرفه شود. علاوه بر این بچههایی که به شیر حساساند نشانههای شبیه به آسم از خود بروز میدهند.
9- شیر میتواند گوشهایتان را بگیرد.
بیش از نیم قرن است که ارتباط بین شیر گاو و عفونتهای گوش در کودکان حساس اثبات شده است. در موارد نادری، عوامل بیماریزای موجود در شیر میتواند منجر به عفونت گوش شود. حتی یک بیماری ریوی به نام سندرم هاینر نیز وجود دارد که یک نوع حساسیت شدید به پروتئینهای شیر گاو است که با مصرف شیر ارتباط دارد و عموماً در نوزادان خود را بهصورت عفونت گوش نشان میدهد
10- حساسیت به شیر میتواند مرگبار باشد
بهرغم اینکه تنها در حدود یک درصد از افراد بالغ به شیر حساسیت دارند، اما نوشیدن شیر توسط آنها میتواند مرگبار باشد. افراد بدشانسی که به لبنیات حساسیت دارند، در صورت مصرف آنها علائم استفراغ، خسخس سینه، دلدرد یا واکنش انافیلاتیک بالقوه مرگبار را از خود بروز میدهند.
11- روغن و افزودنیهای دیگر
خبرهای یکی دو ماه اخیر در مورد روغن پالم را بخوانید و پیش خود فکر کنید که چه چیزهای دیگری ممکن است در شیر مصرفی ما پیدا شوند؟
توضیح تکمیلی: این مطلب به هیچ وجه دلیلی بر این نیست که لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف کنید. بهترین راه برای تعیین نوع لبنیات مصرفی، مشورت با پزشک است.