زمزمه آب در زایندهرود و همزمانی چند مناسبت بزرگ مذهبی مانند عید قربان و غدیر در تعطیلات تابستان، بازار گردشگری اصفهان را پس از یک دهه رکود دوباره پررونق کرد. در روزهای داغ تابستان فلات مرکزی ایران، سایه درختان کنار زایندهرود و خنکای نسیمی که از این رودخانه برمیخیزد و هوای اصفهان را دلانگیز میکند، […]
زمزمه آب در زایندهرود و همزمانی چند مناسبت بزرگ مذهبی مانند عید قربان و غدیر در تعطیلات تابستان، بازار گردشگری اصفهان را پس از یک دهه رکود دوباره پررونق کرد. در روزهای داغ تابستان فلات مرکزی ایران، سایه درختان کنار زایندهرود و خنکای نسیمی که از این رودخانه برمیخیزد و هوای اصفهان را دلانگیز میکند، یکی از پرطرفدارترین گردشگاههای تابستانی برای مسافران است.
مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان در گفتوگو با همشهری از رشد ۲۰ درصدی اقامت گردشگران داخلی در استان خبر میدهد و میگوید: جاری بودن آب در زایندهرود، تاثیر بسیار مثبتی بر رونق گردشگری در شهر اصفهان داشته است. در کنار آن برپایی جشنوارههایی مانند جشنواره خربزه گرگاب، قنات میمه، کباب و لبنیات گلپایگان موجب جذب مسافران به شهرستانها میشود.
فریدون الهیاری ادامه جریان آب در رودخانه را موجب رونق گردشگری بهاره و تابستانه در استان اصفهان میداند و میافزاید: آخرین آمار حکایت از رشد ۲۰ درصدی اقامت گردشگران داخلی در نیمه نخست تابستان دارد و به نظر میرسد همین روند در شهریور هم ادامه داشته باشد. مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان از پرشدن ظرفیت هتلها و اقامتگاههای اصفهان در فاصله تعطیلات عید قربان تا غدیر خبر میدهد و میگوید: خوشبختانه چند مناسبت بزرگ از جمله عید فطر، قربان و غدیر در اواخر فصل بهار و تابستان قرار گرفته و به دلیل تعطیلی مدارس، دست گردشگران داخلی را برای سفرهای داخلی باز گذاشته بود.
او فاصله بین عید قربان تا غدیر را اوج سفرهای تابستانی عنوان میکند و ادامه میدهد: برای اقامت این موج گردشگران پیشبینی شده بود که از ظرفیت مدارس، کمپهای اقامت و خانههای استیجاری استفاده شود.
برای درست کردن کباب کوبیده باید به یک سری از نکات طلایی اما ساده توجه کنید تا بتوانید کباب کوبیده دلخواه و دلچسپ خود را مهیا کنید ضمنا اگر می خواهید که کباب شما به بهترین نحو و مانند کباب های رستوران ها شود بهتر است از این نکات ساده غفلت نکنید.
برای تهیه کباب کوبیده باید از گوشت چرخ کرده گوسفندی یا مخلوط گوساله استفاده کنید و برای اینکه کباب کوبیده ترد و خوشمزه شود باید از گوشت چربی دار استفاده کنیم .گوشتی که چربی اش کم باشد هنگام ماسا دادن خودش را ول میکند.کباب کوبیده یکی از انواع کباب های مجلسی و خوشمزه ایرانی است که از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. جالب است بدانید این محبوبیت به حدی است که این کباب را به پر مصرف ترین کباب در بین ایرانیان تبدیل کرده است.
کباب کوبیده مانند خورش قورمه سبزی از آن دسته غذاهایی است که کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که از آن خوشش نیاید. کباب کوبیده اصیل ایرانی با گوشت گوسفندی تهیه می شود ولی امروزه این کباب با گوشت گوساله نیز طبخ می شود.
در این دستور برای تهیه کباب کوبیده از مخلوط گوشت گوسفندی ( قلوه گاه ) و گوشت گوساله ( راسته ) استفاده شده است که تقریبا بهترین ترکیب برای کباب کوبیده است. با این ترکیب می توانید کباب کوبیده ای یکدست و با چربی متعادل تهیه کنید.
با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر کباب کوبیده تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کباب تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی کباب کوبیده با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
مواد لازم کباب کوبیده
پیاز ۲۵۰ گرم
راسته گوساله ۵۰۰ گرم
قلوه گاه گوسفند ۵۰۰ گرم
گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
نمک ، سماق و فلفل سیاه به اندازه کافی
کالری کباب کوبیده : هر سیخ بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری
دستور پخت
طرز تهیه کباب کوبیده
ابتدا پیازها را پوست بگیرید و بشویید سپس چرخ کنید. در صورت تمایل می توانید پیازها را با رنده ریز رنده کنید. پس از اینکه پیازها را رنده یا چرخ کردید پیازهای رنده شده را با دست فشار دهید تا آب اضافی شان خارج شود.
آب پیاز را کنار بگذارید و پیاز رنده شد را داخل یک کاسه مناسب بریزید. در مرحله بعدی باید گوشت را چرخ کنید. به همین منظور گوشت را به صورت قطعات کوچکتر خرد کنید و چرخ کنید. بهتر است گوشت را دو بار چرخ کنید تا منسجم تر شود.
در مرحله بعدی زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید. در این مرحله باید مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود تا زمان کباب کردن از سیخ نریزد.
دستور پخت و طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
دستور پخت و طرز تهیه کباب کوبیده مرغ
کباب کوبیده مرغ یکی از انواع کباب های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که به عنوان یک …
ادامه مطلب
پس از اینکه مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دادید یک سلفون روی کاسه بکشید و آنرا به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا به اصلاح عامیانه گوشت بیات شود و به سیخ بچسبد. پس از گذشت ۲ ساعت مایه کباب کوبیده را از یخچال خارج کنید.
سپس به مدت ۱۰ دقیقه دیگر ورز دهید. پس از اینکه مایه کباب کوبیده را به خوبی ورز دادید یک کاسه مناسب انتخاب کنید و آب پیاز را داخل آن بریزید. برای سیخ کردن باید ابتدا دست خود را با آب پیاز تر کنید سپس مقداری از مایه کباب کوبیده بردارید
از بالای سیخ شروع به فشار دادن مایه کباب کوبیده روی سیخ کنید تا سیخ را به خوبی پوشش دهد. در پایان پس از اینکه سیخ کردن تمام شد با فشار انگشت روی گوشت بر آمدکی ایجاد کنید. این برآمدگی ها باعث می شود کباب مغز پخت شود.
به همین ترتیب تمام مایه کوبیده را سیخ کنید. اگر عجله ندارید بهتر است سیخ های کباب را به مدت یک ساعت درون یخچال قرار دهید. در همین حین منقل ذغال را آماده کنید به طوری که ذغال ها کاملا قرمز و یکدست روشن شوند.
دستور پخت و طرز تهیه کباب کوبیده در فر
دستور پخت و طرز تهیه کباب کوبیده در فر
کباب کوبیده یکی از محبوب ترین کباب های ایرانی است که به دلیل همین محبوبیت روش …
ادامه مطلب
اگر ذغال ها خام یا نیمه خام باشند علاوه بر اینکه کباب کوبیده پس از پخت بوی نامطبوع دود را می گیرد ، مصرف این نوع کباب کوبیده به دلیل وجود دی اکسید کربن باقیمانده روی کباب ها برای سلامتی هم بسیار مضر است.
پس از اینکه منقل آماده شد سیخ ها را روی منقل بچینید. در ابتدا با سرعت باد بزنید تا گوشت خودش را بگیرد سپس سیخ ها را به صورت متداوم بچرخانید تا گوشت به صورت یکنواخت کباب شود. در همین مرحله گوجه فرنگی ها را از وسط برش بزنید.
سپس سیخ کنید و در کنار منقل بگذارید تا به آرامی کباب شوند تا در زمان آماده شدن کباب ها معطل نشوید. پس از اینکه کباب ها آماده شد آنها را به همراه نان یا برنج سرو کنید. نکته مهم دیگر اینکه کباب کوبیده را حتما با سماق میل کنید.
نکات پخت کباب کوبیده
اندازه استاندارد کباب کوبیده
وزن استاندارد هر کباب کوبیده باید بین ۷۵ تا ۱۲۵ گرم باشد ، البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد. در صورتی که بیش از حد مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما از روی سیخ بریزید ، ضمن اینکه کباب مغز پخت نمی شود.
در صورتی که کمتر از وزن استاندارد هم از مایه کوبیده روی سیخ قرار دهید ممکن است کباب شما خیلی سریع بسوزد و در صورتی که نسوزد مطمئنا کباب شما خشک خواهد شد. پس در زمان سیخ کردن مایه کوبیده این موضوع را حتما در نظر بگیرید.
https://parsiday.com/wp-content/uploads/2018/11/kebab-koobideh.jpg