سلامت – ۱۳ خوراکی برای درمان ۱۳ بیماری

2015-05-02
64 بازدید

۱۳ خوراکی برای درمان ۱۳ بیماری زندگی مدرن با وجود پیشرفت فناوری بسیار پراسترس است؛ اما راه های مختلفی برای کاهش عوارض استرس، زیبا کردن محیط و ارتقای سلامت وجود دارد. آیا می دانید راز کاهش استرس در چیست؟ محققان معتقدند گل علاوه بر زیبا بودن سرشار از هورمون های گیاهی است و به همین […]

Food

۱۳ خوراکی برای درمان ۱۳ بیماری

زندگی مدرن با وجود پیشرفت فناوری بسیار پراسترس است؛ اما راه های مختلفی برای کاهش عوارض استرس، زیبا کردن محیط و ارتقای سلامت وجود دارد. آیا می دانید راز کاهش استرس در چیست؟ محققان معتقدند گل علاوه بر زیبا بودن سرشار از هورمون های گیاهی است و به همین علت در سراسر جهان برای درمان از انواع گل ها استفاده می شود.

 از گل ها به عنوان دم کرده، ضماد برای درمان ناراحتی های پوستی و بویایی و درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.علاوه بر آن، گل ها تأثیر مثبت و طولانی مدتی روی خلق و خو می گذارد.

گل رز: این گل شهرت زیادی دارد و به عنوان نوشیدنی برای درمان کبد و روده به ویژه بیماری روده تحریک پذیر، کیسه صفرا و ناراحتی کبدی کاربرد دارد. این گل برای درمان ناراحتی های صفراوی نیز بسیار سودمند است.استشمام رایحه آن نیز باعث شادابی می شود.

گل همیشه بهار: گلبرگ های این گل برای شست و شوی چشم، بهبود خراشیدگی و بریدگی بسیار موثر است.این گل خاصیت ضد عفونی کننده و ضد قارچی دارد.

گل قاصدک: دم کرده آن، کم خونی، یرقان و حالت عصبی را درمان و خون را نیز تصفیه می کند.

گل بابونه: بادشکن است و استرس را از بین می برد، سوختگی و ناراحتی پوست را برطرف می کند. علاوه بر آن، زخم دهان، درد معده و استرس را از بین می برد.

گل بگونیا: جوشانده این گل با کمی دارچین باعث دفع سموم از خون و تصفیه کبد می شود.از ضماد تهیه شده از آن برای رفع سوختگی، درد و زخم های سمی استفاده می شود.

گل کالاندولا: عصاره یا اسانس آن برای تسکین درد قاعدگی و گلودرد کاربرد دارد و برای التیام سریع زخم ها از آن استفاده می شود.

گل داوودی: این گل برای درمان سرماخوردگی و تب به کار می رود. پنبه آغشته به آب آن را روی چشم قرار دهید تا ورم و قرمزی آن از بین برود. دم کرده این گل سردرد را برطرف و فشارخون را تنظیم می کند.

گل تره تیزک: مصرف دم کرده این گل برای بهبود سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است. خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد که در کنترل عفونت مجرای ادراری و تنفسی موثر است.

گل گندم: چند قطره اسانس این گل را روی پنبه خیس بریزید و روی چشم قرار دهید تا فشار روی چشم کاهش پیدا کند.

گل پیچ امین الدوله: غرغره کردن با دم کرده این گل درد را التیام می بخشد و در درمان تمامی بیماری های التهابی موثر است. غنچه این گل خاصیت ضد ویروسی و ضدباکتریایی دارد. برگ و ساقه آن برای درمان آرتریت مفید است.

گل plum flowers (آلو بخارا): این گل سرفه و اسهال را درمان می کند.استنشاق بخار دم کرده این گل در برطرف کردن عفونت ریه موثر است.

گل آفتاب گردان: دم کرده آن زخم معده و درد قاعدگی را تسکین می دهد. غرغره با دم کرده آن، گلودرد را التیام می بخشد.

گل سنبل الطیب: این گل اضطراب و بی خوابی را از بین می برد. سردردهای میگرنی و تنشی و دردهای روماتیسمی، گرفتگی و درد عضلانی و قاعدگی را برطرف می کند.

گل بومادران: از دم کرده آن برای دفع خلط استفاده می شود. برای درمان اگزما نیز کاربرد دارد. مصرف دم کرده آن سرما خوردگی و آنفلوآنزا را نیز درمان می کند.

این یک واقعیت است که خوراکی‌ها حال شما را خوب یا بد می‌کنند.

اگر حسابی اعصابتان به هم ریخته، موز بخورید

بروید سراغ موز. تحقیقات نشان داده یک موز متوسط ۱۰۵ کالری و فقط ۱۴ گرم قند دارد. همین مقدار شما را سیر می‌کند و قند خون را به شکل ملایمی بالا می‌برد. در ضمن همین موز ۳۰ درصد ویتامین B6 مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. این ویتامین باعث می‌شود مقدار سروتونین تولید شده مغز اندکی افزایش یابد و توان مقابله با شرایط دشوار و اضطراب‌ها را در شما افزایش دهد.

اگر می‌خواهید کلیه‌تان سنگ نسازد، زرد‌آلود بخورید

هشت عدد زرد‌آلوی خشک حاوی دو گرم فیبر و فقط سه میلی‌گرم سدیم و ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم است که همه این‌ها کمک می‌کنند مواد معدنی در ادرار تجمع پیدا نکنند و از تشکیل سنگ‌های اگزالات کلسیم جلوگیری شود. این سنگ‌ها شایع‌ترین نوع سنگ‌های کلیوی هستند. برای در امان ماندن از سنگ کلیه بخصوص اگر سابقه‌اش را دارید بقیه میان وعده‌ها را حذف کنید و برگه زردآلو بخورید.

اگر فشار خونتان بالاست، کشمش بخورید

۶۰ عدد کشمش تقریبا می‌شود یک مشت پر که حاوی یک گرم فیبر و ۲۱۲ میلی‌گرم پتاسیم است که هر دو برای کنترل فشار خون بالا در قالب یک رژیم غذایی توصیه می‌شوند. مطالعات متعددی نشان داده که پلی‌فنل‌های موجود در مواد‌غذایی مشتق از خانواده انگور مثل همین کشمش و آب انگور در حفظ سلامت قلبی عروقی تاثیر بسزایی دارند که کاهش فشار خون از آن جمله است.

اگر از سر و صدای معده رنج می‌برید، ماست بخورید

یک فنجان و نیم ماست طبیعی (کم‌چرب/پروبیوتیک) غذا را به شکل موثری از دستگاه گوارش عبور می‌دهد. از سوی دیگر ماست‌های پروبیونیک قابلیت هضم غذا به‌ویژه لبنیات و حبوبات را در روده‌ها بهبود می‌بخشند. همان‌طور که می‌دانید این غذاها عامل ایجاد گاز در دستگاه گوارشی هستند و در نتیجه با خوردن ماست از این مزاحمت دور می‌مانید.

اگر بیش از حد سرفه می‌کنید، عسل بخورید

در مطالعه‌ دانشمندان آمریکایی مشخص شده دو قاشق چای‌خوری عسل قهوه‌ای و غلیظ بسیار موثرتر از داروهای بدون نسخه ضد‌سرفه، شدت و دفعات سرفه‌های شدید را در کودکان کاهش می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عسل و عوامل ضد‌میکروبی موجود در آن التهاب بافت‌های گلو را کاهش داده و بیمار را آرام می‌کند. البته به شرطی که عسل واقعا طبیعی باشد!

اگر همیشه احساس خستگی می‌کنید، فلفل دلمه‌ای قرمز بخورید

فلفل دلمه‌ای قرمز غنی از ویتامین C است. مطالعات نشان داده، ویتامین C بهترین ماده برای مقابله با استرس‌هایی است که به واسطه رادیکال‌های آزاد ایجاد می‌شوند. از سوی دیگر ویتامین C در عین برطرف کردن خستگی، نقشی اساسی در سوخت و ساز آهن برعهده دارد که به بدن کمک می‌کند اکسیژن بیشتری وارد جریان خون شود. کمبود اکسیژن یکی از اصلی‌ترین دلایل خستگی و ضعف بدنی است.

اگر می‌ترسید سرطان معده بگیرید، کلم بخورید

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۲ در دانشگاه جانز‌هاپکینز انجام شده نشان داده یک ترکیب بسیار قدرتمند موجود در کلم به نام سولفورافان، هلیکو‌باکتر پیلوری(باکتری عامل زخم معده و روده) را پیش از ورود به دستگاه گوارش تحت‌ تاثیر خود قرار می‌دهد و از کار می‌اندازد و حتی شاید در پیشگیری از ایجاد سرطان‌های دستگاه گوارش هم موثر باشد. یک فنجان پر از کلم ۳۴ کالری دارد و سه گرم فیبر و ۷۵ درصد از نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌کند.

اگر مشکل یبوست دارید، انجیر بخورید

چهار عدد انجیر خشک سه گرم فیبر دارد که باعث تنظیم حرکات روده بزرگ و دفع بهتر می‌شود. خوردن این میوه باعث پیشگیری از عود مجدد هموروئید می‌شود. همچنین این مقدار انجیر پنج درصد پتاسیم و ۱۰ درصد منگنز مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند.

اگر دارای مشکلات شکمی هستید، ریحان بخورید

مطالعات نشان داده ماده شیمیایی اوژنول موجود در ریحان باعث از بین رفتن و پیشگیری دل درد، حالت تهوع، کرامپ‌های شکمی یا اسهال می‌شود. علت این موضوع از بین رفتن برخی از باکتری‌ها از جمله سالمونلا و لیستریا توسط اوژنول است. اوژنول یک ماده ضد‌اسپاسم است که می‌تواند باعث بهبود کرامپ‌های شکمی شود. هر طور که دوست دارید ریحان را بخورید.

اگر دچار کم‌خوابی هستید، گوشت بوقلمون بخورید

حدود ۸۵ گرم گوشت بوقلمون تقریبا حاوی کل تریپتوفان مورد نیاز روزانه بدن است. اسید آمینه تریپتوفان ماده‌ای ضروریست که باعث تولید سروتونین و ملاتونین می‌شود که هر دوی این‌ها باعث تنظیم خواب می‌شوند. مطالعات نشان داده افرادی که از بی‌خوابی یا کم‌خوابی رنج می‌برند دچار کمبود تریپتوفان هستند.

اگر می‌خواهید از کسالت دور شوید، ماهی تن بخورید

۸۵ گرم از ماهی تن کنسرو شده حاوی حدود ۸۰۰ میلی‌گرم امگا۳ است. محققان معتقدند، امگا۳ باعث رفع کسالت روحی و پیشگیری از اضطراب و بالارفتن روحیه می‌شود. اسیدهای چرب موجود در ماهی، توسط متخصصان تغذیه با عنوان درمانی موثر برای افسردگی توصیف شده است. خوردن ماهی تن با مقدار کمی نان تاثیر بهتری دارد؛ چون کربوهیدرات موجود در نان، سروتونین خون را افزایش داده و باعث بهبود روحیه و دور شدن احساس کسالت می‌شود.

اگر همیشه از حالت تهوع رنج می‌برید، چای زنجبیلی بخورید

مطالعات متعددی نشان داده یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل، نصف قاشق چای‌خوری ریشه خرد شده زنجبیل یا یک فنجان چای زنجبیل باعث کاهش حالت تهوع ناشی از بیماری حرکت و حالت تهوع سفر و بارداری می‌شود. محققان هنوز بدرستی نمی‌دانند چه ماده‌ای در زنجبیل باعث سرکوب حالت تهوع می‌شود اما به‌هرحال این ماده بی‌خطر و فاقد عوارض جانبی معمول داروهای ضد‌تهوع است.

اگر دچار سوزش معده هستید، چای بابونه بخورید

چای بابونه باعث بهبود التهاب، اسپاسم و گاز دستگاه گوارش می‌شود. دو قاشق چای‌خوری بابونه را به‌مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش دم و کمی که خنک شد میل کنید. برای برطرف شدن این مشکل لازم است چند بار در روز چای بابونه بخورید.