صبح میمه : نباید بخواهیم زیبا کلام از “در خلقت برود بیرون “

2014-11-23
303 بازدید

صبح میمه : کشور نیازمند وجود افرادی در مایه های زیبا کلام است . نباید بخواهیم زیبا کلام از ” در خلقت برود بیرون ” در یک نظام مقتدر و پابرجا باید صداهای مختلف شنیده شود . تک صدایی در نهایت منجر به رضاخان می شود . زیبا کلام برای هرچیزی استدلال می خواهد . […]

35

صبح میمه : کشور نیازمند وجود افرادی در مایه های زیبا کلام است . نباید بخواهیم زیبا کلام از ” در خلقت برود بیرون ” در یک نظام مقتدر و پابرجا باید صداهای مختلف شنیده شود . تک صدایی در نهایت منجر به رضاخان می شود . زیبا کلام برای هرچیزی استدلال می خواهد . شاید در نسل ما ” کاریزماتیک ”  بودن شخصیت ها اقناع می آورد اما امروزی ها و بویژه جوانان خوشبختانه بدنبال اقناع استدلالی هستند . زیبا کلام بدیهیات تاریخی را هم زیر سوال می برد . رضاخان را تایید می کند در توان هسته ای و منافع آن تشکیک ایجاد می کند ، تندتر از ترکان می رود و ایران را در طبخ آبگوشت بزباش و قورمه سبزی هم قادر به رقابت با دنیا نمی داند و در ورای همه ی این سخن های تلخ ، شیرینی استدلالی حرف زدن نهفته است . بدیهی است هر گوینده و نویسنده ای که خود را در مظان نقد بیابد ، حساب شده تر حرف می زند . از این قاعده نه زیبا کلام مستثنی است و نه آیت الله جنتی . با هم نامه ی دکتر زیباکلام را به آیت الله جنتی امام جمعه ی موقت تهران می خوانیم :

نامه زیباکلام به آیت‌الله جنتی درباره فساد

حضرت آیت‌الله احمد جنتی

دبیر مکرم شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران

با سلام و تحیات، حضرتعالی در خطبه‌های نماز جمعه ۳۰ آبان گلایه و اظهار تأسف از گسترش مفاسد و ناهنجاری‌های موجود در کشور نمودید. با اشاره به برخی از آنها از جمله رشوه‌خواری، نزول‌خواری، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق، مفاسد اقتصادی، زیر میزی پول گرفتن برخی از اطباء و … نارضایتی‌تان را اعلام داشته و خواهان تغییر شدید.

پرسشم از حضرتعالی آنست که براستی مسئولیت آنچه شما به عنوان وجود فساد در کشور می‌فرمائید بر عهده کدام نهاد است؟ کجا قصور صورت گرفته و کدام دستگاه در انجام وظایفش مرتکب کوتاهی شده که این مشکلات و مفاسد که می‌فرمائید امروزه گریبانگیر جامعه‌مان شده؟ مشکلم از این‌جا شروع می‌شود که هر دو قوه اصلی مقننه و مجریه که مسئولیت سیاست‌های خرد و کلان کشور را بر عهده دارند (و علی‌القاعده بیشترین تقصیر و مسئولیت در خصوص مفاسدی که اشاره فرمودید بر عهده این دو نهاد می‌باشد)، هم نظارت بر سیاست‌هایشان و هم انتخاب مجریان و کارگزارانشان مستقیم و غیرمستقیم بر عهده جنابعالی و همکارانتان در شورای محترم نگهبان بوده است.

آیا جملگی نمایندگانی که به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابند نمی‌بایستی در ابتدا مورد تصدیق شورای نگهبان قرار بگیرند؟ آیا در مرتبه بعدی کلیه مصوبات مجلس که در حقیقت سیاست‌های اجرایی کلان کشور را تشکیل می‌دهند نمی‌بایستی به تایید شورای نگهبان برسند؟ آیا شورای نگهبان فهرست نهایی نامزدهای ریاست جمهوری را که از نظر آن شورا صلاحیت احراز آن مقام را دارند تعیین نمی‌کند؟ آیا رئیس‌جمهور منتخب برای انتخاب وزرا و تأیید برنامه‌هایش به همان مجلس مورد تأیید شورای نگهبان نبایستی مراجعه نماید؟ آیا دولت آقای روحانی بالاخره توانست وزیر علومی را که مورد تأیید مجلس نبود وارد کابینه‌اش نماید؟

این هم حکایتی است که با اینکه جنابعالی و شورای محترم نگهبان از قدرت و امکانات فراوانی برخوردار بوده‌اید و سیاست‌های خرد و کلان مملکت به همراه مجریان و کارگزاران آن مستقیم و غیرمستقیم زیرنظر و مطابق با خطوط فکری و باورهای منتسب به تفکرات و اعتقادات شما و همفکرانتان تنظیم شده و می‌شود اما و علیرغم همه اینها حضرتعالی به گونه‌ای از نابسامانی‌ها و گسترش فساد صحبت می‌فرمائید کأنه هیچ سمت و مقام جدی در این مملکت نداشته‌اید و آنچه که امروز هستیم بالمره ارتباطی با شما پیدا نمی‌کند و دیگرانی که نه معلوم است چه کسانی هستند و نه معلوم است در کجای مملکت و نظام قرار گرفته‌اند می‌بایستی پاسخگوی فساد و ناهنجاری‌های دیگر باشند.

ایام بکام باد

صادق زیباکلام

اول آذرماه یکهزار و سیصد و نود و سه»