احمدرضا ایراندوست – راه حلی برای تهیه کشمش سبز و مرغوب

2014-08-16
123 بازدید

به نام خداوند بخشنده مهربان چند وقت قبل دوستی برایم مقداری کشمش سبز قلمی از شهرشان به عنوان سوغات برایم آورده بود ، ابتدا فکر کردم که این کشمش سبز و قلمی شاید با تیزآب درست شده باشد ، وقتی چند عدد آن را خوردم دیدم کشمش تیزآبی نیست .دیگر خبری از کسی که این […]

8

به نام خداوند بخشنده مهربان

چند وقت قبل دوستی برایم مقداری کشمش سبز قلمی از شهرشان به عنوان سوغات برایم آورده بود ، ابتدا فکر کردم که این کشمش سبز و قلمی شاید با تیزآب درست شده باشد ، وقتی چند عدد آن را خوردم دیدم کشمش تیزآبی نیست .دیگر خبری از کسی که این سوغات را برایم آورده بود خبری نداشتم تا این که مدتی قبل مقداری الوی خشگ شده برایم آورد .ابتدا از ایشان تشکر کرده و صحبتمان به اینجا رسید که چگونه چنین محصولات با کیفیتی را تهیه میکنید ، در صورتی که انگور شهر ما دارای کیفیت خوبی است ولی هیچ گاه کشمش سبز قلمی را نتوانسته ایم به دست بیاوریم .ایشان در جوابم گفتند : ما زمانی که انگور به خوبی رسید آنها را چیده و سعی میکنیم بدون کمترین ضربه ، آنها را بند کرده و در جایی که نور خوبی داشته باشد آویزان میکنیم ، حتی الاامکان سعی میکنیم از تهویه خوبی برخوردار باشد ، سپس با توجه به مقدار بندی که آویزان کرده ایم چند عدد پنکه را در مجاورت این بندها شبانه روز روشن کرده و تا زمانی که آب داخل حبه ها جذب گردد این کار را ادامه میدهیم ، شاید روشن بودن پنکه ها بیست روز به طول بیانجامد ، بعد از این که انگورها به خوبی پلاسیده شده و دیگر آب در حبه های انگور موجود نبود پنکه ها را خاموش میکنیم و تا زمان خشگ شدن دیگر کاری با آن نداریم .البته قدم اولی که ما رعایت میکنیم سالم رساندن انگور به مقصد است و سعی میکنیم خوشه های انگور را در یک ردیف چیده و از تلنبار کردن آن خودداری میکنیم ، زیرا انگور میوه ای لطیف و دارای پوست نازک بوده و با کمترین اهمال کاری صدمه میبیند .دست آخر نکته ای را برایم گفت که شاید خیلی ها در میمه آن را رعایت نکنند و آن هم مربوط به آبیاری انگور است .ایشان گفتند وقتی انگور به میزان کافی رسید و از حالت مزه ملس بودن به شیرینی تغییر داد دیگر آبیاری نمیکنیم زیرا آب این هنگام باعث ترکیدن پوسته انگور میشود .در صورتی که این اصل ابدا در میمه رعایت نمیشود و زمانی که نوبت آبیاری باغات انگور رسید همگی بدون استثنا و به خاطر این که سهم آبشان از بین نرود ، باغستان را آبیاری میکنند .امیدوارم باغداران عزیز به این نکته توجه کرده و سپس کیفیت انگور و کشمش خود را ببینند .مورد دیگر در ارتباط با الوهای خشگ شده است ، گوجه سبز و یا همان آلوچه وقتی خشگ میشود در آشپزی مصرف بالایی دارد و کدبانوهای آشپز در پخت مرغ و خورشت آلو اسفناج و دیگر غذاها از آن استفاده میکنند .دوست من گفت زمانی که گوجه سبز ها و یا همان آلوچه ها رسید ، آنها را چیده و توسط جعبه به منزل می اوریم .دیگهای بزرگ آب جوش را از قبل آماده کرده و آلوچه ها را بعد از شستن در پارچه های توری ریخته و با گذاشتن در ظرف آب جوش ، ان را در دیگ فرو برده و سپس بیرون می آوریم ، بعد از این که آب ناشی از فرو بردن در آب جوش تخلیه شد آلوچه ها را در جایی که از قبل آماده کرده ایم پهن کرده و مقداری نمک بر روی آن میپاشیم ، میزان نمک بستگی به ذائقه افراد دارد ، جایی که این آلوچه ها را پهن میکنیم باید از نظر آفتاب و سایه مکان مناسبی باشد.نباید مستقیم آفتاب تیرماه بر آن بتابد و نه باید کاملا در سایه باشد ، بهترین مکان برای پهن کردن و خشکاندن آلوچه جایی است که هم آفتاب بر آن بتابد و هم نیمی از روز سایه باشد .گرچه محصولات سردرختی باغات میمه چند سالی است تنوع خوبی پیدا کرده ولی بر اثر این که دانش تبدیل آن به خشکبار را نداریم بیشتر محصولات حیف و میل شده و از بین میرود .امیدوارم با این همشهریان عزیز با این دو شیوه و راه کار کشمش و آلوی خشگ با کیفیت تری نسبت به سالهای قبل تهیه نمایند .خیلی از مادران ما به هنگام این که زردآلوها به حد کافی رسید ، انها را از هم باز کرده و در معرض نور شدید خورشید قرار میدهند ، این شیوه هم برای تهیه برگه زردآلوی خوب و با کیفیت مناسب نیست .برای برگه های زردآلو نیز باید چند روزی از باد پنکه استفاده کرده و بعد از این که مقداری پلاسیده شدند ، انها را در معرض سایه و آفتاب قرار داد .آلبالو هم دستور العمل دیگری دارد که در مطلب دیگری خدمت شما عرض خواهم کرد.تا مطلبی دیگر خدا نگه دار شما باد.